Google Endoplaza

Zoeken van de kanaalingangen


De behandelmicroscoop is ook hierbij een onmisbaar apparaat.

De bodem van de pulpakamer wordt nauwkeurig geÔnspecteerd op eventueel gemiste kanalen. Ook naar de aanwezigheid van fracturen wordt zorgvuldig gekeken.

Methyleenblauw kruipt in ieder gaatje of kiertje en is een prachtig hulpmiddel om (extra) kanaalingangen op te sporen. Vanaf het begin van de behandeling staat er bijna bij voortduring natriumhypochloriet in de pulpakamer. Dit heeft als voordelen dat de pulpakamer als het ware wordt uitgeloogd waardoor details steeds beter zichtbaar worden. Tevens kruipt de hypochloriet in alle kieren en kanaalingangen zodat de antibacteriŽle werking onmiddellijk aanvangt en zo lang mogelijk zijn werk kan doen.


Bij het zoeken van de kanaalingangen wordt gebruikgemaakt van diverse speciale boren en Ultrasone tips. Het is belangrijk dat dergelijke instrumenten een lange schacht hebben, zodat er tijdens het preparen gemakkelijk zicht is op de bodem van de pulpakamer. Als er een kanaalingang is gevonden waarbij er twijfel is of dit werkelijk een kanaal is of mogelijk een perforatie, dan is de elektronische lengtebepaler een onmisbaar apparaat. Bij aanwezigheid van een perforatie zal onmiddellijk een sein worden gegeven alsof er een vijl voorbij de apex zit. Als alle kanaalingangen zijn gevonden kan met het verwijderen van oude kanaalvullingen etc. worden begonnen.


Van deze pagina kunt u de volgende producten bestellen in onze catalogus


©2005 Endoplaza.nl  |  Deze pagina kunt u het best bekijken bij een resolutie van tenminste 1024 bij 768 pixels  |  Laatst bijgewerkt op 21 november 2006