Google Endoplaza

Diepe wortelsplitsingen
Diepe wortelsplitsingen zoals met enige regelmaat voorkomen bij onder en bovenpremolaren zijn vaak al te diagnosticeren door de tandfilm nauwkeurig te bekijken. Als een wortelkanaal ergens halverwege de radix plotseling niet meer zichtbaar is op de röntgenfoto wijst dat op een diepe wortelsplitsing.

Bij de endodontische behandeling wil een dikkere vijl niet verder dan tot de wortelsplitsing. Bij goed manipuleren met iets voorgebogen dunnere handvijlen lukt het dan vaak wel om één van de kanalen toegankelijk en doorgankelijk te maken. Meer problemen geven dan de andere kanalen na de splitsing. De behandelmicroscoop maakt het preparen van dergelijke kanalen een stuk gemakkelijker omdat de verschillende kanalen ter plaatse van de splitsing zichtbaar zijn te maken. Ook het vullen van diepe kanalen is een stuk eenvoudiger als men de beschikking heeft over een behandelmicroscoop.


Van deze pagina kunt u de volgende producten bestellen in onze catalogus


  • Behandelmicroscoop
  • Vijlen

naar vorige hoofdstuk: “C-shaped canal”
naar volgende hoofdstuk: Zeer grote kanalen

©2005 Endoplaza.nl  |  Deze pagina kunt u het best bekijken bij een resolutie van tenminste 1024 bij 768 pixels  |  Laatst bijgewerkt op 21 november 2006